ESTHER·DE·VRIES

Grafisch ontwerper  Esther de Vries  +31(0)6 108 330 36

Beste bezoeker,

In de afgelopen 25 jaar ontwierp ik educatieve projecten voor en met kinderen, grafische lagen van tentoonstellingen, settings voor debatten, inrichtingen van kunstcollecties, filmpjes, websites, postzegels, websites, zelf geinitieerde projecten, beeldredactie voor tentoonstellingen van kunstenaars, workshops...  maar het hart van mijn praktijk is het maken van boeken!

Wat mij drijft is mijn nieuwsgierigheid om te ontdekken welke verhalen er verborgen zijn in de onderwerpen die zich aandienen en wat er specifiek is aan de vraag die mij gesteld wordt. Daar wil ik recht aan doen en die bepalen de invalshoek van het ontwerp. 

Het liefst maak ik de inhoud op zo'n manier zichtbaar dat de lezer de vrijheid houdt om er zelf nog meer in te ontdekken.

'Haar houding is bijna die van een kunstenaar, een boek is bijna een eigen werk zonder het contact met de kern van de opdracht te verliezen, eerder wordt de inhoud aangescherpt in de vertaalslag naar een boek.' schreef Hanne Hagenaars

Hierboven zie je een aantal referenties waar ik van hou en die ik voor mijn plezier heb geordend. 

De thema's die eruit opdoemen (zoals aandacht, spelen, opnieuw kijken) klinken ook door in hoe ik zelf te werk wil gaan als grafisch ontwerper.

Het begin van een werkproces is in iedergeval altijd open, ik weet nooit wat de uitkomst zal zijn.

Met groet! Esther