ESTHER·DE·VRIES

Interwoven Histories · Publication/exhibition · curated by Christel Vesters · 350 x 150 mm · 18p · 2018

Interwoven histories is een tentoonstelling van kunstwerken van/ over textiel samengesteld door Christel Vesters.

 

Met kunstenaars Mounira al Solh, Fatima Barznge, Feministische Handwerk Partij, Antonio José Guzman & Iva Jankovic, Patricia Kaersenhout, Mila Lanfermeijer, Jennifer Tee, Vincent Vulsma en Sheila Hicks

Op Christel Vester's verzoek werd er in plaats van zaalteksten drukwerk ontwikkeld met informatie over de verschillende werken, de geschiedenissen die in het werk zijn verweven en daarmee samenhangende thema’s.

 

Ieder kunstwerk kreeg zijn eigen informatievel, met op de voorkant tekst over het betreffende kunstwerk en de kunstenaar, en op de achterzijde informatie over de (vergeten) geschiedenissen waaraan het kunstwerk refereert.

De dunne, losse informatievellen kon de bezoeker naar behoefte afscheuren, bundelen en meenemen in een omslag.

Het publiek kan naar eigen inzicht verschillende werken met elkaar verbinden; inzoomen op details of de werken juist in samenhang beschouwen.

Het concept voor dit format sluit aan bij de inrichting van de tentoonstelling als patchwork van pluriforme ideeën, kennis en perspectieven: nieuwe inzichten ‘ontstaan’ in de combinatie van en relatie tussen de afzonderlijke delen.

De typografie op deze stroken doen denken aan lemma’s zoals in een encyclopedie. Het formaat vraagt echter een geheel andere relatie ermee.

 

De titels op de omslag zijn geaccentueerd met details van stroken textiel gedrukt in zilver.

De informatievellen worden gecomplementeerd met een omslag met binnenin een inleidend essay en praktische informatie over publieksactiviteiten.